مجازات مزاحمت تلفنی چیست؟

 

 

باید دانست که مزاحمت تلفنی هم یک نوع جرم است و هنگامی که فردی با اشغال کردن تلفن فرد دیگر به اذیت و آزار آن فرد پرداخته یا او را تهدید کرده و باعث سلب آسایش از وی بشود، می توان از آن فرد شکایت کرد. در این مقاله از سایت وکیل شیراز، وکیل مزاحم تلفنی در شیراز، به بررسی این موضوع که مجازات مزاحمت تلفنی چیست می پردازد.

پیشرفت تکنولوژی با وجود همه امکاناتی که برای بشر فراهم کرده است گاه اثرات منفی هم دارد که یکی از اشکال آن از طریق مزاحمت تلفنی برای افراد است که این امر باعث به وجود آمدن قوانین و مقررات جزایی جدیدی در هر جامعه شده است.

 

مجازات مزاحمت تلفنی چیست؟

 

جرم مزاحمت تلفنی

مزاحمت تلفنی در قانون مجازات اسلامی به عنوان یک جرم مشخص گردیده است. به موجب ماده 641 این قانون:

"هر گاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت ‌مخابرات، مرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد."

مزاحم تلفنی می تواند با انجام کارهای مختلفی از جمله فوت کردن یا سوت زدن در تلفن، زنگ زدن و قطع کردن مکرر، زنگ زدن و حرف نزدن، گفتن کلمات رکیک و ناسزا در تلفن، گفتن شایعه یا خبر دروغ و اعمالی از این دست باعث سلب آسایش مردم شود.

 

نحوه شکایت از جرم مزاحمت تلفنی

 شما می توانید با انجام مراحل زیر اقدام به شکایت از مزاحم تلفنی کنید:

مرحله اول: فردی که مورد مزاحمت تلفنی قرار گرفته است باید شکواییه مزاحمت تلفنی خود را در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کند و پس از آن برای دادسرای صالح فرستاده می شود. پس از وصول شکایت، شعبه دادسرا دستور استعلام از مخابرات را می دهد.

مرحله دوم: پس از وصول شکایت به دادسرا و ارجاع به شعبه، شعبه دادسرا دستور استعلام از مخابرات را صادر نموده و با توجه به استعلام تصمیم خود را می گیرد.در صورتی که تماس های مکرر از سوی متهم تأیید شود، فرد متهم به دادگاه خوانده می شود و در صورت عدم حضور جلب می گردد.

 

نکاتی در مورد مجازات مزاحمت تلفنی

مجازات جرم مزاحمت تلفنی، علاوه بر اعمال مقررات از طرف شرکت مخابرات، حبس از یک ماه تا شش ماه را هم شامل می شود.

در ارتباط با مجازات مزاحمت تلفنی، نکات زیر اهمیت دارد:

  • جرم مزاحمت تلفنی از جرائم غیرقابل گذشت می باشد. این بدین معناست که حتی در صورت گذشت شاکی، رسیدگی کیفری متوقف نشده  مجازات این جرم برای مرتکب آن تعیین می گردد.
  • مجازات حبس جرم مزاحمت تلفنی، مجازات حبس تعزیری بوده و بنابراین تحت شرایط قانونی، قابل تخفیف می باشد.

 

 

 

فعال در زمینه : بدون دسته بندی
لطفا سوالات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید
نام و نام خانوادگی
تلفن تماس
شرح کوتاه موضوع یا نظر شما